Orangeriet

 

Støtteforeningen for orangeriet Vedbygård blev dannet 23. august på et møde, hvor en håndfuld aktive borgere i Ruds Vedby var mødt frem med det formål at få sat gang i et intiativ, der kunne redde og bevare det smukke gamle orangeri på Vedbygaard.

Foreningens erklærede formål er økonomisk og praktisk at støtte orangeriets renovering/istandsættelse og løbende vedligeholdelse samt indgå i projekter omkring parken på Vedbygård.

Fra vi dannede foreningen og til nu er der allerede sket en masse.
Uden en krone på lommen i foreningen har vi i form af naturalier og materialer allerede modtaget for 100.000 og renoveringen er gået i gang.
Nu er vi klar til at begynde at optage medlemmer i foreningen. Det koster 75 kroner om året, og vi håber selvfølgelig folk vil bakke op og støtte det gode formål, opfordrer Arne Mortensen.

Ingen penge i kassen

Som det ser ud lige nu er der ingen penge i foreningskassen. Derfor har foreningen heller ikke mulighed for at sende girokort ud.
I stedet for vil vi bede folk om at henvende sig til mig eller en anden fra foreningen for at melde sig ind og på den måde få relevante oplysninger. Vi vil også meget gerne høre fra interesserede sponsorer, der kunne have lyst til at støtte orangeriet, siger Arne Mortensen.

I fare for at styrte sammen
Ejner Jensen har i mange år hver dag gået forbi orangeriet og set det forfalde mere og mere.
Faktisk var orangeriet i så dårlig stand at der var fare for det ville styrte sammen. Den fare er nu drevet over. Der er sat afstivere og støtter op og der er lagt nyt gulv alt sammen ved gavmilde frivilliges hjælp.
Der er lang vej igen, men støtteforeningen håber på at kunne åbne orangeriet for offentligheden til næste sommer.


En spøjs historie
Hvordan man overhovedet kom på at danne en støtteforening har en forklaring som egentlig er en smule spøjs.
I Ruds Vedby bor nemlig Marianne og Hans Hernrik Nygaard-Petersen.
De har et drivhus, der er bygget af genbrugsmaterialer, og i sin søgen efter anderledes drivhuse faldt den kendte tv-havehusmand Claus Dalby over Mariannes hjemmeside.
Han kontaktede hende for at få hende med i den bog, han netop stod for at udgive.
Hun fortalte Claus Dalby om orangeriet og de gik et tur forbi for at kigge.
Det satte skub i ideen om at danne en forening til støtte for orangeriet. Claus Dalby er nu protektor for orangeriet og kommer i begyndelsen af november til Ruds Vedby for at fortælle om orangeriet og sin nye bog.Orangeriet

orange3   Er placeret som en meget central velkomst til Vedbygaards hovedbygning og park
     Har en helt unik konstruktion
    Tegnet af arkitekt H.B. Storck i 1881
    Daværende ejer Pouline Lund 1871-1892

Det sker lige nu

Hovsa Familiefestival
23 Juli 2016
Kl 14.00 til 01.00

 

Hovsa 2016

 

Ordensreglement på festpladsen